Om Kippers

Kippers Källare är jämngammal med Kristianstad, och det var här Kung Christian IV lät sig bjudas på mat och vin när han planerade stadsbygget.

I början av 1600-talet hade dåvarande ägaren, Peder Cahle, sina matförråd här. Krokarna i taket vittnar om att här hängde kött, och vinet hade säkert också sin givna plats.

Det var Hans Georg Kipper som i slutet av i 1700-talet byggde det hus som idag står över de gamla källarvalven på Östra Storgatan. I slutet av 1950-talet restaurerades valven till sitt ursprungliga skick, då krogen också fick sitt nuvarande namn.

Kippers är ett måste för den som vill uppleva Kristianstad i början av 1600-talet. Även om miljön är gammal är matsedeln ny. Köksmästaren hämtar inspiration från gamla tiders mat. Vad sägs om rödvinsbrässerade oxkinder; möra och ljuvligt goda.

– Matsedeln håller internationell klass och råvarorna hämtas från Kristianstadsbygden, då vi värnar om den rustika och genuint skånska mattraditionen.

På den kringbyggda innergården finns alltid möjlighet till frisk luft och en drink. Sommartid bjuds det ofta på levande musik. Och varje fredag och lördag är det irländsk pubstämning på Harrys.

För den som vill mer, ha en sluten fest, bröllop, eller konferens finns det en stor festvåning en trappa upp.