VI SÖKER KOCKAR, VARAV EN KÖKSANSVARIG.

Vi söker nya arbetskamrater, i första hand kockar men även annan restaurang- & barpersonal.

KÄLLAREN ÄR ÖPPEN IGEN TORSDAG - LÖRDAG FRÅN 17:00.

Menyn med allt! Läs här

Bordsbokning 044-10 62 00

Kippers Källare – en del av Kristianstads själ

Kippers Källare, eller Kippers som krogen heter i folkmun, har en historia som löper genom århundraden. Den tog sin början under det tidiga 1600-talet. Den förste ägaren var en av traktens främsta borgare, handelsmannen Peter Cahle. Han visste hur man skulle ta hand om sina gäster.

När den danske konungen Christian IV planerade uppförandet av sin nya stad behövde han både mat och husrum. Nog kan man tycka att en kung borde ha tillgång till likvida medel, men så var inte fallet. Peter Cahle insåg detta och lånade därför ut pengar till monarken. Dessutom såg han till att inackordera konungen i sitt hus. Och hans källare, fylld med mat och flotta viner, den fick Christian IV förstås också tillgång till. God traktering är en tradition som dagens ägare slagit vakt om och fört vidare. Långivning till gästerna har man dock frångått.

I slutet av 1700-talet tog en annan framstående borgare över, kopparslagare Hans Georg Kipper. Han började med att riva det slitna huset och byggde nytt över källaren. Det huset står där än i dag. Under 1950-talet restaurerades de gamla valven till ursprungligt skick, och i den vevan fick krogen namnet Restaurant Kipper.

Maten du aldrig glömmer, möten du alltid minns

Sedan dess har tiden rullat på, gamla gäster har bytts mot nya. Här inne har en nervös 22-åring med brylkräm i håret bett om sin kärestas hand. Ett halvt sekel senare har de återvänt för att fira barnbarnets studentexamen. Här har bordsgrannar blivit bekanta, bekanta blivit vänner och nog har det också någon gång också sagt klick över borden. Här har skålats, njutits och diskuterats. Segrar har firats och förluster förträngts, historier bytt ägare och skratten ekat.

Ja, i de här lokalerna har mycket hänt. Inte undra på att det brukar heta att Kippers är en del av Kristianstads själ.

Kippers är ett bra val för dig som uppskattar historiska miljöer och mat av absolut högsta klass. Köksmästaren låter sig inte sällan hämta inspiration från gamla tiders mat. Vad sägs om rödvinsbrässerade oxkinder? Och du, än idag kan du som besöker Kippers Källare se de krokar i taket som Peter Cahle använde vid styckning och där man hängde kött och korvar, för flera hundra år sedan.

Välkommen in.

Vi söker personal inom kök, servering och bar

Efter månader av begränsningar har vi åter  fått öppna upp allt.
Nu behöver vi nyanställa för att klara av efterfrågan på våra tjänster.

När pandemin drog in begränsade vi antalet platser i restaurangen, reducerade öppettider allt enligt lagar och krav. Det gjorde att vi fick hitta andra lösningar på hur vi kunde leverera riktigt bra måltider till alla våra gäster. Resultatet blev ett ökat fokus på take-away och catering med färdiga rätter från vårt restaurangkök och råvaror från vår butiksdel. Gästerna gillade detta så vi fortsätter med denna verksamhet parallellt med den återöppnade ordinarie verksamheten.

Vi har tagit beslut om att fortsätta se möjligheter och satsar nu på att göra Kippers ännu bättre. I samband med detta behöver vi rekrytera mer personal.

Vi söker nya medarbetare inom kök, servering och bar. Det viktiga är inte din erfarenhet, det är att du är genuint intresserad av att lära dig hantverket och att du gillar tanken av att leverera riktigt bra upplevelser åt våra gäster.

Intresserad? Skicka din ansökan till jobb@kippers.se.
Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta oss på 044-10 62 00.